nefit-waarschuwing-hoofd1-1

Veiligheidswaarschuwing voor uw Nefit TopLine cv-ketel

Voor de TopLine cv-ketels van Nefit die in de periode 2006 tot en met 2009 verkocht zijn is, door Nefit, een veiligheidswaarschuwing afgegeven in verband met brandgevaar. De waarschuwing heeft betrekking op de Nefit Topline, Nefit Topline Compact en Nefit TopLine AquaPower ketels.

Waarom deze waarschuwing?

Uit onderzoek van Nefit is gebleken dat bij bovengenoemde toestellen, die geproduceerd zijn tussen 2006 en 2009, het kan gebeuren dat de branderklemmen na het uitvoeren van onderhoud niet juist worden gesloten. De brander kan hierdoor niet voldoende worden afgesloten, waardoor rookgassen kunnen ontsnappen. Deze rookgassen kunnen zorgen voor smeltschade in uw ketel, maar mogelijk kan dit ook leiden tot brand.

In veel gevallen is deze brander in de afgelopen jaren, tijdens het uitvoeren van een onderhoudsbeurt, al vervangen door een aangepaste versie die dit probleem voorkomt. Maar het kan voorkomen dat uw cv-ketel nog niet is voorzien van de juiste brander.

Heeft u in de periode tussen 2006 en 2009 een Nefit TopLine cv-ketel gekocht en is bij uw ketel de brander nog niet vervangen? Of twijfelt u hieraan? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen dit voor u controleren en waar nodig de brander gelijk vervangen.

Neem contact op
Veiligheidswaarschuwing voor uw Nefit TopLine cv-ketel

Lees meer over Nefit


Top